Handige links

Techniekscan

Wilt u weten waar u als basisschool staat op het gebied van techniekonderwijs? Doe de TechniekScan op: www.techniektalent.nu. Een handzame online test die inzicht geeft in de stand van het techniekonderwijs op uw school.

Gratis projecten

Zowel landelijke als regionale projecten, tips en tricks. De beste (kostenloze) projecten vindt u via TechFinder. TechFinder biedt een totaaloverzicht van activiteiten en materialen binnen het domein van wetenschap en techniek voor kinderen en jongeren.

De begrippen Techniek=Troef en TechXperience gaan verdwijnen

Vanaf 1 januari 2019 zullen de begrippen Techniek=Troef en TechXperience verdwijnen. De activiteiten van beide techniekpromotieplatforms gaan op in de lijnen Werken voor Morgen (bedrijfsleven) en Talent & Loopbaan (onderwijs) van AgriFood Capital Werkt!, het arbeidsmarktprogramma in Noordoost-Brabant. De leden van de stuurgroep Technologie & Innovatie worden ondergebracht binnen de stuurgroepen van beide lijnen. De vertrouwde gezichten Marga Huijbregts en Henny Knechten behouden hun taak binnen de arbeidsmarktregio. Zo blijft aanspreekpunt Henny Knechten haar makel- en schakelfunctie uitoefenen.

Met deze positieve inbedding sluiten de beide platforms in de regio een lange periode af van respectievelijk 17 en 10 jaar met vele hoogtepunten. Van Kunstructeur en recentelijk nog het 100.000ste bedrijfsbezoek voor leerlingen, tot samenwerkingen met o.a. de zorgsector en technische events in de bibliotheken in de regio.

De gemeente 's-Hertogenbosch omarmt al jaren de activiteiten van TechXperience speciaal voor het primair onderwijs en blijft dit ook doen. Dit deel van de activiteiten gaat dan ook verder onder de naam Knooppunt Technologie 073. Als Bossche educatieve Makelaar neemt Henny Knechten hierin de regie en werkt samen met de vertrouwde namen als Chris Dorna, Kitty van Kemenade en Rigarda van den Berg. 

Meer informatie: h.knechten@agrifoodcapital.nl.

 

Wie zijn wij?

Vijf bestuursleden van Techniek=Troef nemen zitting in de stuurgroep Technologie & Innovatie onder leiding van voorzitter Willem Poen en in gezamenlijkheid worden de lijnen van de toekomst uitgezet. De stuurgroep wordt breed vertegenwoordigd.

Meer nieuws

Nieuwe programmamanager TechXperience

Theo Prinssen wordt fulltime leidinggevende bij de Talenacademie binnen het KW1C. Dit houdt in dat Theo gaat stoppen met het programmamanagement van TechXperience. Zijn collega mw. Henny Knechten zal deze regierol overnemen en zij zal worden bijgestaan door Chris Dorna, hij is al 12 jaar betrokken bij TechXperience. Voor informatie 06-25171164

“Ik en mijn Robot” – het robotfeest in de bibliotheek in uw gemeente

Dit grote Robotfeest is voor kinderen tot ongeveer 88 jaar. Het robotfeest kent ook een lezing door Nick van Breda. Nick is 26 jaar,  een echte changemaker en inmiddels internationaal TedXspreker. Hij werkt aan vernieuwend onderwijs en denkt mee over oplossingen voor wereldvraagstukken o.a. door het organiseren van hackathons. In de lezing 'Ik en mijn robot' neemt hij je mee in de wereld van robots en de gevolgen van digitalisering.  Op 22 november komen we met onze robots in actie in de bibliotheek in ’s-Hertogenbosch, in het voorjaar 2019 volgen Rosmalen, Vught, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Haaren. Voor dit najaar staan Boekel (week van de media) en ook Schijndel (21 november) gepland. Wees welkom!

Aanmelden voor gastles voor het Voortgezet Onderwijs

AgriFood Capital is officieel hotspot geworden voor het landelijke gastlessenzogeregeld.nu in de regio Noordoost Brabant. Het is een online ontmoetingsplaats voor scholen en bedrijven waar vraag en aanbod voor gastlessen samen komen. Om het effect van een gastles te vergroten wordt er voor de bedrijven een training verzorgd. U kunt zich hier als school aanmelden. https://www.gastlessenzogeregeld.nu/aanmaken-schoolprofiel/persoonlijke-gegevens

Workshop "de vruchten plukken van digitalisering en robotisering' voor het onderwijs

Door digitalisering en automatisering verandert er veel binnen het onderwijs. Zowel in de organisatie als voor de docenten. Met prikkelende stellingen en gerichte vragen loodsen Henny Knechten en Richard van Ommen van Talentencampus Oss het Onderwijs in een uur door deze materie. Mail naar h.knechten@agrifoodcapital.nl

Inspiratiesessies voor docenten: Wat is het Mobiel Ontdek Lab?

Voor het voortgezet onderwijs in Noordoost-Brabant heeft AgriFood Capital het Mobiel Ontdek Lab (de MOL) ontwikkeld. De MOL bestaat uit een aantal kisten met programmeerbare Hi-Tech apparaten. Deze kunnen inclusief lesmateriaal kosteloos bij ons geleend worden. Via inspiratiesessies kunnen docenten kennis maken met de MOL. Meld je aan via h.knechten@agrifoodcapital.nl Inmiddels hebben al meer dan 1500 leerlingen en veel docenten al de kans gehad om met de MOL te experimenteren.